februari 2022

Datum
03-02-2022
Geschreven door
Team RV en gastschrijver Anna Spoelstra

Deel deze pagina

 

Online cursus verloskunde

22 Februari wordt er speciaal voor de Walliser Schwarznase liefhebber een onlinecursus Verloskunde gegeven. 

Wil je weten wat er allemaal bij een bevalling komt kijken of wil je je kennis graag nog even opfrissen, dan is deze cursus helemaal geschikt voor jou! 

Deze cursus wordt gegeven door Rianne van Helden, veearts en tevens fokker van WSN. 

Door de coronamaatregelen kunnen we deze cursus helaas op dit moment alleen nog even digitaal aanbieden. Wel is Rianne live aanwezig zodat je na afloop al je vragen kan stellen. 

De onlinecursus Verloskunde vindt plaats op 22 februari om 19.00 uur  

De kosten bedragen €17,50 voor niet leden €15 voor VSS leden 

Ja kan je aanmelden via het aanmeldformulier op onze website klik hier. Na betaling ontvang je uiterlijk vóór 20 februari de inloglink voor de cursus. 

Vergeet niet van tevoren Zoom te downloaden. 

Heel graag tot 22 februari 

Team Rasvertegenwoordiging WSN 

 

 

Nieuwe keurmeesters

Er zijn 2 nieuwe keurmeesters

Bert Theunissen rayon: postcodegebied 39.. t/m 40..; postcode 65.. t/m 69..

Jan Brandts postcodegebied 70.. t/m 76..; postcode 80.. t/m 81.. .

 

 

De magie tussen mens en dier

 

Lammetjes, eindelijk! In november 2021 gaven mijn 2 ooien hun eerste lammeren. Ik begon toch eigenlijk al een beetje aan ram Eppo te twijfelen want tot nu toe was er nog vrij weinig gebeurd (dachten we). Maar toch waren daar in het winterse zonnetje een ooi-lam en een ramlam. Mooi gevlekt en gezond. Trotse fokker! Naast schapenhouder werk ik als verpleegkundige in de ouderenzorg, in een kleine woonzorglocatie. U snapt natuurlijk dat mijn schapen daar regelmatig onderdeel van gesprek zijn. Het praat ook gemakkelijk, de meeste bewoners van de locatie hadden tenslotte vroeger zelf ook schapen gehad. De meeste mensen wisten dus ook dat ik min of meer wel op lammetjes zat te wachten.

Toen ik de volgende dag weer op het werk verscheen en mijn telefoon tevoorschijn toverde om hen mijn nieuwe schapenaanwinst te laten zien waren ze blij verrast. Maar in november lammertijd, klopte dat wel? Ik beloofde dat ik een lammetje mee zou nemen om te laten zien. Na 2 weken, gaf ook mijn andere ooi een mooi ram lam. Ik dacht dat ik 1 van de eerste lammeren mee zou gaan nemen, maar die groeiden zo hard, dat ze inmiddels te zwaar waren om een poosje te dragen. Ik wilde de ouderen niet teleurstellen want ik wist dat ze er naar uit keken. Dus het jongste ramlam, genaamd Pyko mocht mee. Hij was nog geen week oud maar heeft de mensen zo laten genieten. Geweldig! Pyko deed alsof hij thuis was, drentelde om de koffie tafel heen, snuffelde aan de rollators en deed menig oudere in beweging laten komen om of een glimp op te laten vangen of even te laten voelen aan dat bijzondere wol. De wol, de geur, het kleine aan Pyko deed mooie herinneringen boven komen bij de ouderen. Een 98-jarige dame: “ Zulke lammeren heb ik nog nooit gezien”, bijzonder toch, dat je hen dan op zo’n leeftijd toch nog iets nieuws kan laten zien. Pyko en ik lieten ze met een glimlach achter, en toen moederschaap haar zoon weer warm verwelkomde was ik helemaal tevreden. Hij dronk gelijk weer bij de ooi.

Het was dus zo’n succes dat ik beloofd heb om ze aankomend voorjaar eens een hele dag mee te nemen en ze dan in de binnentuin te zetten. Ik kan in ieder geval niet wachten!

 

 

 

Oriëntatiefokker

Dit is een bezoekersadres waar (aspirant) leden een kijkje kunnen nemen om zich te oriënteren wat er zoal komt kijken bij het houden van een Waslliser Schwarznaze of om ervaringen uit te wisslen.

Afgelopen jaar is gebleken dat er regelmatig gebruik gemaakt wordt van deze ORF's in al 9 provincies!

Nou zou het fijn zijn om voor de laatste 3 provincies ook een ORF te hebben.

Woon jij in Drenthe, Groningen of Limburg, ben je VSS lid en houd je al minimaal 2 jaar Walliser Schwarznase en vind je het leuk iets over jouw Wallisers te vertellen dan ben je van harte welkom om je aan te melden als ORF!

Ben je geinteresseerd stuur dan een mailtje naar info@walliser-schwarznase.nl

 

Nieuwe Leden

Op het ledendeel van onze website kan je vinden wie er zich in januari aangemeld hebben als nieuw lid« Vorige | Terug | Volgende »